PopupChoir

De Protestantse Diaconie organiseert sinds de zomer het PopupChoir. Het PopupChoir is een laagdrempelig publieksevenement dat in één avond werkt aan een performance van een meerstemmig popsong. Het is zowel een live concert als een sociaal experiment doordat publiek en koor één zijn.

Waarom:
Zingen is gezond en van samen zingen word je blij. Het bevordert het mentale welzijn en vermindert stress. Zingen brengt mensen dichter bij elkaar en leidt tot een grotere saamhorigheid. Allemaal resultaten uit onderzoeken die Erik Scherder, hoogleraar neuropsychologie aan de Vu onlangs bundelde in zijn boek 'Singing in the brain’.
De Diaconie is al eeuwenlang een sociale plek in Amsterdam, een plek waar mensen omzien naar elkaar. De Diaconie vindt het belangrijk om in een steeds meer gepolariseerde wereld, evenementen te organiseren waarbij mensen van allerlei pluimage elkaar ontmoeten en plezier met elkaar maken.

Hoe werkt het?
Vanaf 19.30 uur verzamelt iedereen die mee wil doen in de Kas van het Corvershof aan de Nieuwe Herengracht 18. Om 20.00 uur begint de repetitie. Het publiek wordt ingedeeld in partijen en studeert een popsong meerstemmig in. Een uurtje later is daar de performance!

Like facebook.com/PopupChoirAmsterdam en blijf op de hoogte!
Webiste PopupChoir
Locatie: Protestantse Diaconie. Nieuwe Herengracht 18