HERDENKING OMGEKOMEN VLUCHTELINGEN AAN DE EUROPESE GRENZEN
-zondag 3 NOVEMBER in de Mozes en Aäronkerk - Amsterdam

In de week van Allerzielen, op zondag 3 november 2019 vindt in de Mozes en Aäronkerk in Amsterdam, de jaarlijkse herdenking plaats voor omgekomen vluchtelingen aan de Europese grenzen. Bij de herdenking nemen verhalen over overleden migranten een belangrijke plaats in.

Aan de grenzen van Europa spelen zich dagelijks drama’s af. Mensen die op zoek zijn naar een beter en veiliger leven, verdrinken in zee of komen op andere manieren onderweg om. Het gaat om mensen die meestal naamloos, in stilte sterven. In 2019 zijn er al 1077 mensen overleden of vermist geraakt. Achter elk cijfer schuilt een mens van vlees en bloed met een eigen verhaal. Aan hen denken wij, en hun namen worden genoemd zodat zij niet vergeten worden.
(
telling oktober 2019 bron: IOM Un Migration)

Programma:
De oecumenische herdenking in de Mozes en Aäronkerk (Waterlooplein 207) is op zondag 3 november van 15.00-16.00 uur. De dienst wordt geleid door voorgangers uit verschillende kerken en er wordt gebeden en gezongen. Een indrukwekkend onderdeel is het voorlezen van namen van de overledenen en het opnoemen gebeurtenissen die plaatsvonden in 2019. Na de herdenking worden de bezoekers uitgenodigd om bloemblaadjes uit te strooien over de Amstel.

www.allerzielen.eu
Informatie
Neem voor meer informatie contact op met Anne Bolhuis, 0613343219, a.bolhuis@diaconie.org
De herdenking in Amsterdam wordt georganiseerd door de Protestantse Diaconie Amsterdam, het Jeannette Noëlhuis, Gemeenschap van Sant’Egidio en het Bisdom van Amsterdam-Haarlem