Wijkopbouwwerkers

In een aantal regio’s van Amsterdam zijn diaconaal opbouwwerkers aan de slag die activiteiten helpen organiseren om de deelname van mensen in hun eigen leefomgeving bevorderen. Deze opbouwwerkers kunnen absoluut nog extra hulp gebruiken! Lees hieronder hoe u de verschillende wijkopbouwlocaties kunt helpen.

Wijkopbouwerkers Nieuw-West

Bij de wijkopbouwlocatie in Nieuw-West is er elke vrijdagochtend nog een gastvrouw/gastheer bij de spel-inloop nodig. Ook is er nog een voorlezer bij de spel-inloop nodig (of een andere activiteit die geschikt is voor kinderen van 0-4 jr.). De Taalclub is altijd op zoek naar nieuwe taalvrijwilligers, in september start er weer een cursus om de nieuwe mensen toe te rusten. Een keertje koken voor de buurtmaaltijd wordt ook zeer gewaardeerd.

U kunt de Wijkopbouwwerkers ook steunen door een van de flex-plek in de kerkhuiskamer te huren. Dit kan elke maandag van 9.00-17.00 uur.

Voor vragen of info over het wijkopbouwwerk in Nieuw-West kunt u contact opnemen met Lisa Borgerhoff van den Bergh. Mailen kan naar l.vandenbergh@diaconie.org of bellen naar +316 10 988 586.

Wijkopbouwwerkers Noord

Voor het TaalCafé in Noord zijn nog een paar taalvrijwilligers nodig die vloeiend Nederlands spreken. Voor In.Kas (Stichting van Schulden naar Kansen) zijn er nog mensen nodig die het leuk vinden om in een groep mee te draaien en mensen te ondersteunen bij het op orde brengen en houden van financiën. Taalcafe & In.kas zijn projecten die plaatsvinden in Kerkgebouw de Ark in Amsterdam Noord.

Voor vragen of info over het wijkopbouwwerk in Noord kunt u contact opnemen met Huub Waalewijn. Mailen kan naar h.waalewijn@diaconie.org of bellen naar +31610988550.

Wijkopbouwwerkers Zuid
Bij de wijkopbouwwerk locatie in Zuid is er nog een gastvrouw/gastheer nodig voor de koffie-inloop en ouderenactiviteiten. Ook kunnen ze altijd hulp gebruiken bij het koken van een buurtmaaltijd, een warme lunch tijdens een ouderenactiviteit of bij individuele ondersteuning van mensen in de buurt.

Voor vragen of info over het wijkopbouwwerk in Zuid kunt u contact opnemen met Dorien Keus. Mailen kan naar d.keus@diaconie.org of bellen naar
+316 22 33 11 40.